Διοργανωτές

Το HackInnow είναι μία πρωτοβουλία δυο κορυφαίων οργανισμών, της Groupama Ασφαλιστικής, κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας στην ελληνική αγορά, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Groupama με ιστορία άνω των 100 ετών και του Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, θεμέλιου λίθου του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα από το 2005. Πυρήνας της συνεργασίας αποτελεί, αφενός, η διεθνής στρατηγική στόχευση της Groupama για την προώθηση της καινοτομίας στον ασφαλιστικό κλάδο και αφετέρου, η αδιάκοπη προσπάθεια του Corallia για περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας και της ανάσχεσης του brain drain στην Ελλάδα.

 • Groupama Ασφαλιστική
 • Όμιλος Groupama
 • Corallia
 • ΕΚ Αθηνά
 • Groupama Ασφαλιστική

  Groupama Ασφαλιστική

  Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά. Με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €138.2 εκατ. το 2015, η εταιρεία διακρίνεται για το κύρος και την αξιοπιστία της, παρέχοντας ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Η Groupama Ασφαλιστική διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007, αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Όμιλος Groupama

  Όμιλος Groupama

  Ο γαλλικός Όμιλος Groupama παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών, τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες 13 εκατομμυρίων πελατών, σε διεθνές επίπεδο. Με ιστορία άνω των 100 ετών, ο Όμιλος Groupama εξελίσσεται συνεχώς, ανταποκρινόμενος στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών του. Ο Όμιλος απασχολεί 33.500 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, σε χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Corallia

  Corallia

  Το Corallia, Μονάδα του Ε.Κ. Αθηνά, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δυο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας: το α2-innohub στο Μαρούσι και το π1-innohub στην Πάτρα και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Επίσης, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. To Corallia είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008, βάσει των διαδικασιών TUV NORD CERT, για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στη διαχείριση προγραμμάτων, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής καθώς και διεθνείς συνεργασίες στρατηγικής σημασίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΕΚ Αθηνά

  ΕΚ Αθηνά

  Το ΕΚ Αθηνά είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στη χώρα με αποκλειστικό προσανατολισμό τις τεχνολογίες και εφαρμογές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών. Διεξάγει έρευνα στον πυρήνα των τεχνολογιών αυτών, καθώς και σε περιοχές όπου οι τεχνολογίες συναντώνται με άλλες επιστήμες ή ανθρώπινες δραστηριότητες. Το όραμα του ΕΚ Αθηνά είναι να υποστηρίζει τον πλήρη κύκλο έρευνας και καινοτομίας, από τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα έως τη δημιουργία συστημάτων και προϊόντων, τη μεταφορά τεχνολογίας και την επιχειρηματικότητα. Εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει παρουσία στην Αθήνα, την Πάτρα και την Ξάνθη. Στο ΕΚ “Αθηνά” εντάσσονται το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) και το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ). Ειδικότερους σκοπούς υπηρετούν και οι Μονάδες που λειτουργούν στο Κέντρο: Μονάδα Ανάπτυξης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Corallia), Μονάδα Διαστημικών Προγραμμάτων (ΜΟΔΙΑΠ), Μονάδα Ρομποτικής Αντίληψης και Αλληλεπίδρασης (ΡΑΑ), Μονάδα Περιβαλλοντικών και Δικτυακών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (ΠΕΔΙΤΕ) και Μονάδα Φαρμακοπληροφορικής

  Διαβάστε Περισσότερα