Τι είναι το HackInnow;

Το HackInnow είναι ένας διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας στον τομέα της Ασφάλισης με στόχο τη δημιουργία νέων τεχνολογιών, εφαρμογών, πλατφορμών, μεθόδων και διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των εργαλείων και μεθόδων που εφαρμόζονται σήμερα στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την προσφορά επαυξημένων υπηρεσιών και εμπειριών στους πελάτες ασφαλιστικών προϊόντων (#InsurTech).

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μία από τις προκλήσεις αιχμής που έχει θέσει το HackInnow, αυτή που τους ενθουσιάζει και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν τη δική τους επαναστατική ιδέα που θα φέρει τα «πάνω-κάτω» στο χώρο της Ασφάλισης.

Ο τελικός στόχος «Lead Insurance through Innovation» του HackInnow, δεν πραγματώνεται μόνο μέσα από το διαγωνιστικό του τμήμα το οποίο θα κορυφωθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Ξεκινά με ένα warmup event τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο α2-innohub για να συμβάλει στο χτίσιμο ισχυρότερων ομάδων και στη βαθειά κατανόηση των προκλήσεων του HackInnow, και συνεχίζει μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας με την υποστήριξη των διακριθέντων ομάδων παρέχοντας τους ένα στοχευμένο τρίμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση των λύσεων που θα αναπτυχθούν. Το HackInnow αποτελεί ένα ολοκληρωμένο «ταξίδι» καινοτομίας το οποίο θα συναρπάσει και θα ανταμείψει όσους συμμετάσχουν σε αυτό.

Διοργανωτές

Το HackInnow είναι μία πρωτοβουλία δυο κορυφαίων οργανισμών, της Groupama Ασφαλιστικής, κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας στην ελληνική αγορά, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Groupama με ιστορία άνω των 100 ετών και του Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, θεμέλιου λίθου του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα από το 2005. Πυρήνας της συνεργασίας αποτελεί, αφενός, η διεθνής στρατηγική στόχευση της Groupama για την προώθηση της καινοτομίας στον ασφαλιστικό κλάδο και αφετέρου, η αδιάκοπη προσπάθεια του Corallia για περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας και της ανάσχεσης του brain drain στην Ελλάδα. Περισσότερα για τους Διοργανωτές στο σύνδεσμο.

Τόπος και Χρόνος

Το HackInnow θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, 15342 Αγ. Παρασκευή. Περισσότερα για τον τόπο διεξαγωγής του HackInnow στο σύνδεσμο.

Συμμετοχή

Στο HackInnow μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 18 ετών και άνω, με οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης και από οποιονδήποτε επιστημονικό πεδίο χωρίς κανένα περιορισμό. Απευθύνεται σε φοιτητές, νέους επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, επιχειρηματίες, entrepreneurs-to-be, αναλογιστές κ.ά., καθώς και σε λάτρεις των νέων τεχνολογιών και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. H συμμετοχή στο HackInnow είναι δωρεάν.
Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου. Τονίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της χρονικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής («first-come, first-served») για την κάλυψη των θέσεων του HackInnow.
Στο HackInnow μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις από ενδιαφερόμενες ομάδες ή άτομα.
Οι ενδιαφερόμενοι για να διαγωνιστούν στο HackInnow πρέπει απαραίτητα να οργανωθούν σε ομάδες των 2 έως 5 ατόμων, προκειμένου να έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, συμπληρωματικότητα και ισορροπία ώστε να αναπτύξουν και παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη ιδέα στο πλαίσιο του HackInnow. Αυτό σημαίνει ότι μεμονωμένες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται τελικά δεκτές μόνο υπό την προϋπόθεση ένταξης σε κάποια ομάδα μέχρι και 1 ώρα πριν την εκκίνηση του Hackinnow.
Για την υποβοήθηση της δημιουργίας ισχυρών ομάδων, θα διεξαχθεί ένα HackInnow Warmup event τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο α2-innohub και έχει δημιουργηθεί ένα Facebook Group αφιερωμένο για αυτό το σκοπό στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Προκλήσεις - Θεματικές HackInnow

Οι θεματικές του Hackinnow θα ανακοινωθούν σύντομα.

Βραβεία

Το βραβεία του Hackinnow θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ομιλητές

Το HackInnow θα ανοίξει με οραματικές ομιλίες για το χώρο της Ασφάλισης και της Καινοτομίας. Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συντονιστική Επιτροπή

 • Μαρίνα Βέργου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Groupama Ασφαλιστική
 • Νίκος Bογιατζής, Διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργιών, Corallia
 • Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής, Groupama Ασφαλιστική
 • Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής, Corallia
 • Jorge Sanchez, Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών, Corallia
 • Laurent Thuillier, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Groupama Ασφαλιστική

Οργανωτική επιτροπή

 • Μαρίνα Βέργου, Groupama Ασφαλιστική
 • Κωνσταντίνος Γκορτζής, Groupama Ασφαλιστική
 • Νάνσυ Λίβα, Corallia
 • Γιούλη Μεγαγιάννη, Corallia
 • Γιάννης Μουζάκης, Groupama Ασφαλιστική
 • Αγγελική Μουτάφη, Groupama Ασφαλιστική
 • Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου, Corallia
 • Τζούλια Φωκά, Corallia

Μέντορες

Οι συμμετέχοντες και οι ομάδες που θα διαγωνιστούν θα έχουν υποστήριξη για την ανάπτυξη της ιδέας τους από τους Μέντορες. Οι Μέντορες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Κριτήρια αξιολόγησης για την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες του HackInnow είναι μόνο τα εξής:

 • Συνάφεια της ιδέας με τον Ασφαλιστικό Κλάδο.
 • Καινοτομία της ιδέας.
 • Δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης.
 • Αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας.
 • Βαθμός ωριμότητας της ιδέας για τη μετατροπή της σε εφαρμογή, προϊόν, υπηρεσία, πλατφόρμα, μέθοδο ή διεργασία.

Τελική Παρουσίαση

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις παρουσιάσεις των διαγωνιζομένων στην Κριτική Επιτροπή του HackInnow. Για την παρουσίαση οι συμμετέχουσες ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 • Η διάρκεια της παρουσίασης είναι αυστηρά 5 λεπτά και ακολουθούν 5 λεπτά με ερωτήσεις από την Κριτική Επιτροπή.
 • Η παρουσίαση πρέπει να είναι άρτια και ολοκληρωμένη.
 • Η παρουσίαση πρέπει να απαντά σε όλα τα Κριτήρια Αξιολόγησης του HackInnow.
 • Η παρουσίαση μπορεί να υποστηριχθεί από διαφάνειες ή/και οποιουδήποτε άλλο οπτικοακουστικό μέσο ή/και παρουσίαση πρωτοτύπου εφόσον είναι διαθέσιμο.
 • Οι ομάδες πρέπει να έχουν στο νου τους ότι απευθύνονται σε έναν δυνητικό πελάτη/επενδυτή και θέλουν να τον πείσουν να επενδύσει στην ιδέα τους.
 • Οι ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες να απαντήσουν σε ερωτήσεις της Κριτικής Επιτροπής.

Διαδικασία Αξιολόγησης

Η Διαδικασία Αξιολόγησης βασίζεται μόνο στα Κριτήρια Αξιολόγησης, στις Τελικές Παρουσιάσεις των Διαγωνιζομένων και στις απαντήσεις που θα δώσουν οι ομάδες στην Κριτική Επιτροπή. Κάθε μέλος της Κριτικής Επιτροπής χρησιμοποιεί έντυπο αξιολόγησης και βαθμολογεί όλα τα Κριτήρια Αξιολόγησης με την ολοκλήρωση της παρουσίασης της κάθε ομάδας. Με το πέρας όλων των παρουσιάσεων η Κριτική Επιτροπή συνεδριάζει και κατατάσσει τις ομάδες βάσει των κριτηρίων του HackInnow και ανακοινώνει του διακριθέντες.

Κριτική Επιτροπή

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από 5 άτομα, καταξιωμένους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και επενδυτές με βαθιά γνώση του Ασφαλιστικού Κλάδου και της Υψηλής Τεχνολογίας.

Πνευματική Ιδιοκτησία

Η δημιουργία της εκάστοτε συμμετέχουσας ομάδας στο πλαίσιο του HackInnow αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών της, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Επίσης οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν στο ακέραιο τυχόν προϋπάρχοντα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους και των αποτελεσμάτων αυτών, τα οποία είχαν παραχθεί πριν το Διαγωνισμό.
Κατά τα λοιπά, οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ρητά με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό την παροχή προς τους Διοργανωτές άδεια χρήσης και προβολής όσων ανέπτυξαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, αποκλειστικά για τους σκοπούς υλοποίησης, προώθησης και ανάδειξης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Τυχόν εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των διαγωνιζομένων από τους Διοργανωτές, δύναται να επέλθει κατόπιν σύναψης σχετικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Οιαδήποτε τυχόν δημόσια αναφορά (ονομασία, βασικά χαρακτηριστικά δημιουργίας κ.λπ.) γίνεται από τους Διοργανωτές σχετικά με τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων, θα συνοδεύεται από μνεία στους δημιουργούς της αντίστοιχης επιχειρηματικής ιδέας/εφαρμογής.
Οι διαγωνιζόμενοι φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη τυχόν κατοχύρωσης ή εξασφάλισης άλλης επιθυμητής προστασίας των έργων τους, καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτά. Οι διαγωνιζόμενοι δηλώνουν ρητά ότι αναλαμβάνουν τη σχετική ευθύνη, απαλλάσσοντας τους διοργανωτές του Προγράμματος από οιαδήποτε σχετική ευθύνη.
Όλα τα στοιχεία τα οποία θα υποβληθούν από τους Διαγωνιζόμενους στο πλαίσιο του Διαγωνισμού θα τηρηθούν εμπιστευτικά, με εξαίρεση όπου προβλέπεται άλλως στους παρόντες όρους.

Επικοινωνία - Ενημέρωση

  Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με το HackInnow παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του HackInnow, το Facebook page, το Twitter και το hashtag #HackInnow. Για οποιαδήποτε ερώτηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το HackInnow παρακαλώ αποστείλετε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σημαντικές Ημερομηνίες

 • Εγγραφές: μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση του HackInnow ή την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων βάσει της χρονολογικής σειράς υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
 • HackInnow Warmup: 13 Νοεμβρίου 2017
 • HackInnow: 1-2 Δεκεμβρίου 2017

Προετοιμασία

 • Διαβάστε τους όρους συμμετοχής.
 • Eπιλέξετε νωρίς μία από τις προκλήσεις στην οποία θέλετε να διαγωνιστείτε.
 • Mελετήσετε τα Κριτήρια Αξιολόγησης του HackInnow.
 • Δείτε τις χρήσιμες παραπομπές και άλλο υλικό σχετικά με το InsurTech.
 • Λάβετε μέρος στο HackInnow Warmupστις στις 13 Νοεμβρίου 2017.
 • Ακολουθήστε το Facebook και το Twitter.
 • Μη ξεχάσετε laptop, φορτιστές και πολύμπριζα.
 • Φροντίστε για το απαραίτητο λογισμικό σχεδιασμού και ανάπτυξης.
 • Ντυθείτε άνετα. Η διοργάνωση διαρκεί πολλές ώρες.
 • Αν θέλετε να διανυκτερεύσετε στο χώρο του Hackinnow, μπορείτε να φέρετε sleeping bag.

Χρήσιμες Οδηγίες για τους Διαγωνιζομένους

 • Σχηματίστε διεπιστημονικές ομάδες συμπεριλαμβάνοντας μέλη από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους.
 • Αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη. Σκεφτείτε «out of the box», κάντε brainstorming, επιλέξτε τα κύρια χαρακτηριστικά της ιδέας σας και υλοποιήστε την.
 • Μοιράστε τις εργασίες μεταξύ των μελών της ομάδας και κάντε ψηφοφορία για γρήγορη λήψη αποφάσεων.
 • Βάλτε χρονοδιαγράμματα και οργανώστε τη δουλεία σας.
 • Ρωτήστε τους ειδικούς. Θα υπάρχουν εξειδικευμένοι Μέντορες που θα σας παρέχουν καθοδήγηση στη διάρκεια του Hackinnow. Αξιοποιήστε τους!
 • Μην ξεχνάτε τα θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και εγκυρότητας των δεδομένων που χρησιμοποιείτε. Ζητήστε συμβουλές από τον IP Coach που θα βρίσκεται στη διάθεσή σας.
 • Διασκεδάστε! Το HackInnow είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να μάθετε νέα πράγματα και να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Τι θα παρέχει η διοργάνωση

 • Καφέ, αναψυκτικά, φαγητό, σνακ.
 • Ρεύμα, γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 • Συμβουλές και υποστήριξη από έμπειρους μέντορες.
 • Γραφική ύλη για σημειώσεις.
 • Εξοπλισμό για τις παρουσιάσεις σας.
 • Δεδομένα και πρόσβαση σε λογισμικό για την ανάπτυξη ορισμένων εφαρμογών.

Τι δεν παρέχει η διοργάνωση

 • Τεχνολογικό εξοπλισμό (υπολογιστές, φορτιστές, πολύμπριζα).
 • Sleeping bags.

Γιατί να δηλώσω συμμετοχή

 • Για να διασκεδάσεις και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα.
 • Για να έρθεις σε επαφή με στελέχη του ασφαλιστικού και τεχνολογικού τομέα.
 • Για να δημιουργήσεις νέα προϊόντα και λύσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο.
 • Για να γνωρίσεις και να λάβεις καθοδήγηση από επαγγελματίες του κλάδου για την ιδέα που θέλεις να αναπτύξεις.
 • Για να επωφεληθείς από τα μοναδικά έπαθλα που προσφέρει το HackInnow.